EUROSKILLS LILLE 2014 SKILLSHUNGARY NEMZETI DÖNTŐ

Az idén október 1-5. között megrendezésre kerülő franciaországi Euroskills szakmai versenyen a faipari technológiák versenyszámban ismét képviselik Magyarországot fiatal asztalos szakemberek. A 3 fős csapatban bútorasztalos, épületasztalos és faipari gépkezelő versenyző méri össze tudását Európa legjobbjaival egyéni és csapat kategóriában egyaránt. A versenyzők az első alkalommal megrendezett Skillshungary Nemzeti Döntő keretében kerültek kiválasztásra, amely 2014. március 5-én került megrendezésre. Az egynapos válogatóversenyen a feladat elkészítéséhez összesen nyolc munkaóra állt a versenyzők rendelkezésére, és ez idő alatt a nemzetközi versenyekhez hasonlóan egy gyakorlati feladatot kellett elkészíteniük.

Helyezések:

  • László Attila, Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképzőiskola, Celldömölk
  • Mózer Gergely, NymE Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium, Sopron
  • Kálnai Levente, Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola, Budapest
  • Kelemen Norbert, NymE Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium, Sopron
  • Nagy Ádám János, Sárvári Kft, Székesfehérvár
  • Gelle Dávid, Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola, Budapest
  • Nagy Olivér, Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola, Szombathely

Gratulálunk mind a hét versenyzőnek a versenyen nyújtott teljesítményéhez és a példamutató munkájához, szorgalmuk és motiváltságuk pedig külön dicséretet érdemel. Egyúttal szeretnénk megköszönni az iskolák illetve a faipari vállalkozások felkészítő tanárainak és szakoktatóinak a versenyzők komoly felkészítését. Minden részvevőnek további szép sikereket kívánunk.

A válogatóversenyen első három helyezést elért versenyző lett az Euroskills

versenyre készülő csapat tagja. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Euroskills versenyen László Attila, Mózer Gergely és Kálnai Levente indul a faipari technológiák versenyszámban.

Sikeres felkészülést kívánunk a versenyzőknek!