Euroskills 2014 Lille szakmai verseny Franciaország, Lille, 2014. október 2-4. Faipari technológiák versenyszám

A magyar asztalos csapat csodálatosan szerepelt az Euroskills 2014 Lille versenyen, a szakmák Európa-bajnokságán.

Az asztalos versenyzők egy arany, két bronz és egy csapat ezüstérmet nyertek. Az épületasztalos egyéni versenyszámban Mózer Gergely aranyérmes, bútorasztalos szakmában László Attila bronzérmes, és faipari gépkezelő szakmában Kálnai Levente szintén bronzérmes lett. Csapatversenyben a Mózer Gergely, László Attila, Kálnai Levente alkotta magyar csapat ezüstérmet szerzett.

A negyedik alkalommal megrendezett franciaországi Euroskills szakmai versenyen 25 ország közel 500 versenyzője mérte össze tudását 46 szakmában, egyéni versenyszámokban és csapatversenyben. Magyarországot 22 fiatal szakember képviselte 16 szakmában.

A faipari technológiák versenyszámban 6 csapat, 18 versenyzője mérte össze tudását. Magyarország mellett Franciaország, Belgium, Hollandia, Portugália és Szlovénia asztalos versenyzői indultak a kontinensviadalon.

A háromnapos versenyen a versenyzőknek egy komplett asztalos terméket kellett elkészíteni egyéni, illetve csapatmunkában 18 óra versenyidő alatt.

Köszönet mindenkinek, aki részt vett a versenyzők felkészítésében, támogatta a csapatot és hozzájárult ahhoz, hogy ez a kiváló fiatal asztalos csapat ilyen csodálatos eredményt érjen el.

Gratulálunk a versenyzőknek a versenyen nyújtott kiváló teljesítményhez és a csodálatos eredményekhez, illetve a versenyen és a felkészítés alatt végzett kiemelkedő és példamutató munkájukhoz. További sikeres és eredményes munkát kívánunk.